• Maak uw keuze

expositie FABELS
Wanneer? 12/03/2017

Wat? expositie FABELS

met Marjolein Starreveld, IGOR, Leonie Wijs en Teis Albers

Van 12-03-2017 tot 09-07-2017

NIEUWE LENTE-EXPOSITIE ‘FABELS’ IN KASTEEL TONGELAAR MILL

De kunstenaars die deelnemen aan de expositie ‘FABELS’ werken allemaal in verschillende disciplines. Met één gemene deler; de fantasierijke, mysterieuze droomwereld.

Teis Albers laat stadse dagelijkse beelden overvloeien in bloemstillevens van oude meesters door digitale compilatietechnieken. De kunst van Teis is een mix van elementen uit de natuur, pop-art en street-art. Van opgeblazen typografie en verweerde billboards tot stillevens gemengd met stripboek-advertenties. Alles komt samen in een digitaal canvas. Daarna volgt het fysiek aanbrengen van lagen van meerdere prints en diverse materialen als verf, papier en vernis. Teis Albers volgde de school voor grafische vormgeving in Eindhoven en begon direct na het afstuderen met freelance werk. Na een aantal jaar werken en leven in Den Bosch, verhuisde hij naar een meer afgelegen dorp, Berlicum. Het contrast tussen stad en dorp vormt de basis voor zijn hedendaagse werk. Het werk van Teis is te te koop bij verschillende galeries als The Arts in Den Bosch en Galerie Sille in Utrecht.

Marjolein Starreveld was curator op Lowlands en lid van de Textielcommissie. Marjolein maakt portretten met karakter, machinaal geborduurd, waarin toeval het vaak verwrongen eindbeeld bepaald. Dit leidt dan weer tot nieuw werk met nog meer symboliek. Bijvoorbeeld het thema deugd en ondeugd, zoals in schilderijen van oude meesters met vissen, aapjes en honden. Het is niet ongewoon dat je jezelf een beetje oncomfortabel voelt bij het zien van haar werk. De dualiteit, zoals fabeldieren als de minotaur en centaur die ook kennen, zien we ook sterk terug in het werk van IGOR.

Igor van Vijfeyken schildert fabelachtige voorstellingen met een donker, melancholisch randje. Een goede verstaander ziet in Igors werk de oude ziel van een romanticus. Het werk van Igor van Vijfeijken kenmerkt zich door een mysterieuze sfeer.  Verlaten (fantasie)landschappen en vanitas-schilderijen behoren tot zijn oeuvre. Igors stijl is realistisch, zit vol symboliek en kan qua kleurgebruik, licht en compositie vergeleken worden met Zeventiende eeuwse kunstwerken. Dit past IGOR toe op alles; reclame-werk, skateboards, chopper-tanks en in olieverf op doek.

Leonie Wijs is een textielkunstenares die levensgrote dromenvangers maakt en Macramé wandkleden. Haar werk vindt zijn oorsprong in oude Indiaanse legenden en Keltische symboliek. Ze gebruikt alleen natuurlijke materialen als wol, takken, stenen en kristallen.

De titel FABELS verwijst naar de spiegel die verhalenvertellers en kunstenaars gebruiken om de mens zichzelf te laten zien, in zijn meest naakte vorm. De expositie is vanaf 11 maart 2017 te zien in Kasteel Tongelaar in Mill. Openingstijden: elke zaterdag en zondag van 10 tot 17 uur. Toegang gratis.

 

Contact

Tongelaar 12, 5451 HS Mill

Tel: 06 - 46 07 00 01
E-mail: info@smaakmakersmill.nl

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, dan houden we je op de hoogte van onze activiteiten!

Nieuws