• Maak uw keuze

Tweede Pinksterdag
Wanneer? 20/05/2024

Wat? Tweede Pinksterdag

Tweede Pinksterdag nemen onze gidsen Rob en Maarten je mee in de geschiedenis van Kasteel Tongelaar tijdens een speciale

Pinksterwandeling 

Ruim 1200 jaar historiek is geschreven op de moerassige aarde van dit piepkleine stukje Land van Cuijk. Er zijn verhalen over Vikingen, Floris de Vijfde, de Heren van Cuijk, Belgische adel, de familie Wagenberg en nog veel meer.

De wandeling staat in het teken van kasteel en gebouwen, zoals het bakhuisje, het botenhuis en boerderij de Benedenhof. Onze gidsen kunnen je alles vertellen over de bijzondere historie van Kasteel Tongelaar. Misschien vertellen ze ook over het spook dat hier nog steeds schijnt te wonen...  Ga je mee?

Praktische informatie
De wandeling start om 11.00 uur bij de poort van het kasteel. Duur: ongeveer 1,5 uur. De parkeerplaats is aan de Hoogedijk in Mill. Vanaf hier is het ongeveer 8 minuten wandelen naar het kasteel. Trek je laarzen aan, want de wandeling voert over onverharde paden. De route is niet rolstoelvriendelijk. Honden zijn (mits vriendelijk en goed aangelijnd) welkom.

Deelname is gratis. Inschrijven is noodzakelijk, dat kan via de site van Brabants Landschap
Er vertrekken 2 wandelingen met elk max 20 deelnemers.

Live muziek
Op het binnenplein hebben we de hele middag live muziek van NiX Moet uit Langenboom, hoera! (niX Moet is de band van Toon van Lith, die al jaar en dag vrijwilliger op Tongelaar is voor Brabants Landschap). 

Contact

Tongelaar 12, 5451 HS Mill

Tel: 06 - 46 07 00 01
E-mail: info@smaakmakersmill.nl

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, dan houden we je op de hoogte van onze activiteiten!

Nieuws