• Maak uw keuze

Zomerexpositie
Wanneer? 16/07/2017

Wat? Zomerexpositie

met Andrea Letterie, Jeroen Kersouw, Anne van den Heuvel en Robin Heller.

Van 16-07-17 tot 05-11-17

Deze zomer zijn de expositieruimtes op Kasteel Tongelaar in gebruik door vier zeer gerenomeerde kunstenaars die opvallen door hun kleurrijke en sterk verhalende werk. Anne Van den Heuvel studeerde cum laude af aan de Academie Sint Joost in Breda. Andrea Letterie, Robin Heller en Jeroen Kersouw studeerden samen aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag.

De warme kleurrijke schilderijen en illustraties van Andrea Letterie gaan heel de wereld over! Uitbundige ranonkels in een bonte vaas, torens van oude theekopjes, roodborstjes in de tuin of haar hondje Beer; je ziet het allemaal terug in haar werk. Andrea schildert het kleine geluk in het gewone leven in een feest van kleur en detail. Haar ontwerpen hebben al menig magazine en produkt gesierd; van VT wonen tot kookboek. Andrea maakt olieverven op houten panelen en schildert in een soms naïef aandoende stijl. Schilderen is voor haar een feest en dat illustreert ze graag met kwistig gebruik van bladgoud. Het werk van Andrea Letterie is te koop bij Galerie de Vis in Harlingen en Artacasa in Amsterdam. Sinds kort zijn er ook producten in de Rice dk collectie met afbeeldingen van het werk van Andrea.

Jeroen Kersouw (1966) is maker van schilderijen, linoleumsnedes en tekeningen. Kersouw gebruikt een zelfontwikkelde afdrukmethode, waarbij in de drukgangen niet alleen inkt, maar ook krijt en pastelkrijt wordt gebruikt. Dit geeft een variatie in transparantie van de kleurlagen. Hij laat in de linoleumsnedes beeld en tekst samen komen, waarbij gebruik gemaakt wordt van het strip-idioom. Er bestaat zoiets als 'Graphic Novel', Kersouw maakt 'Graphic Poetry'.
Het werk Jeroen wordt bevolkt door veel vogels, en creaties die daar op lijken. Het zijn dieren met menselijke trekjes. Humor speelt een belangrijke rol. Verlangen en melancholie zijn niet ver weg. Zijn werk verbeeldt op geestige en absurde wijze personen en gebeurtenissen. Soms abstract, meestal figuratief, krijgen zijn figuren voorzien van verhalende teksten, het karakter van een strip; tekst en beeld spelen om de hoofdrol. De absurditeit in Kersouw’s werk verhult de werkelijkheid niet. In tegendeel: zij onthult die op vaak onthutsende wijze. Jeroen Kersouw woont en werkt in Middelburg en Vlissingen.

Anne van den Heuvel ontwerpt unieke wandkleden en textiele installaties vol kleur die geluiddempende eigenschappen hebben en een gunstige invloed uitoefenen op de akoestiek en sfeer van de ruimte. Op maat, op kleur, op bestelling en passend bij iedere inrichting. Haar werk beweegt zich op het snijvlak van toegepaste en monumentale kunst; tussen sculptuur, modevormgeving, interieurvormgeving, design en grafisch ontwerp. Anne Van den Heuvel studeerde cum laude af aan de Academie Sint Joost in Breda en ontving de Jong Talent Prijs van het Prins Bernard Cultuurfonds. Ze is een kunstenaar die 'non-conforme' ontwerpt binnen de kaders van het project en laat zien dat kunst ook laagdrempelig en leuk kan zijn. Ze breekt het beeld van de eigenzinnige en onbenaderbare kunstenaar af. Dan blijft er een levenskunstenaar over, iemand over die op een hele prettige en persoonlijke manier hele mooie dingen maakt. Anne’s werk is te bewonderen en te koop in haar eigen galerie KLEURRAAK in de binnenstad van ’s-Hertogenbosch.

Robin Heller (1968) is een veeltekenaar. Hij tekende als kind al en is daar gewoon nooit meer mee gestopt. Het zijn tekeningen bomvol met figuurtjes en vormpjes. Mumuis is één van de karakters die je vaak terug ziet in die verhalen. Sinds 2000 houd Robin een tekendagboek bij als medicijn tegen de niet-stoppende stroom van beelden en verhalen in zijn hoofd. Hij tekent elke dag een paar uur, jaar in jaar uit, duizenden vellen vol. Sinds hij de diagnose schizofrenie kreeg heeft tekenen hem geholpen grip te krijgen op het leven. Het is pas sinds de laatste jaren dat Robin wat meer naar buiten treed met zijn werk. Zijn interesse voor stripverhalen weerspiegelt zich in zijn unieke stijl en handschrift. In de tentoonstelling op Kasteel Tongelaar zal hij tekeningen exposeren, 'covers' van strip-covers en zijn laatste werk; schilderijen met details in keramiek. Robin studeerde aan de de Koninklijke Academie voor beeldende kunsten in Den Haag en woont en werkt in Helmond.

De zomerexpositie is vanaf 16 juli te zien in Kasteel Tongelaar in Mill. Openingstijden: elke zaterdag en zondag van 10 tot 17 uur. Toegang gratis.

Contact

Tongelaar 12, 5451 HS Mill

Tel: 06 - 46 07 00 01
E-mail: info@smaakmakersmill.nl

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, dan houden we je op de hoogte van onze activiteiten!

    Op dit moment zijn er nog geen evenementen bekend. Hou onze website in de gaten!

Nieuws