• Maak uw keuze

Wandelen & Fietsen

In de toren zijn (gratis) wandel- en fietskaarten te krijgen en is een info-punt van Brabants Landschap. We organiseren op verzoek wandelexcursies met een vogelaar, boswachter of IVN. Kasteel Tongelaar is elke woensdag en zondag open voor bezoek.

 

Wandelroutes

Rode en blauwe route Landgoed Tongelaar

Blauwe (3,5km) en rode (5,2km) route van Brabants Landschap, starten bij de grote parkeerplaats van Kasteel Tongelaar.
Klik hier om de wandelroutes te bekijken en printen >>

Nieuw: XL wandelroute van 12 km "Tongelaar - de Kuilen"

Deze prachtige route van onze natuurvrijwilligers gaat langs de mooiste plekjes van Landgoed Tongelaar, de Maurik, natuurgebied de Kuilen en de Gagel. Je wandelt langs eeuwenoude boerderijen, een kapelletje en door natuurgebieden van Brabants Landschap en Natuurmonumenten. De route is evt. ook te fietsen; hou dan wel rekening met onverharde paden hier en daar. De route is ongeveer 2,5 uur wandelen en begint en eindigt bij het kasteel. Print of download de route hier.

de kuilen_geertgiesbers

Foto: Geert Giesbers

Wandel app Vossenstreken

Een wandel-app voor het hele gezin vol toffe opdrachten en natuurweetjes. Vossenstreken is geschikt voor kinderen van 5 tot 12 jaar met speciale routes in Noord-Brabant en de Kempen. De gemiddelde lengte van een route is 3 km. Vossenstreken is gratis te downloaden. Dat moet je wel van te voren thuis doen, omdat er op het kasteel geen wifi is. Tijdens het wandelen heb je geen internet nodig. Download de Vossenstreken-app hier.

vossenstreken wandel app

Het Ganzenpad

2,7 km wandelen met kinderen langs de mooiste plekjes van Landgoed Tongelaar. De kikkerpoel, het reëenbosje, de dassenburcht, een vossenhol; je komt ze allemaal tegen op Het Ganzenpad. Wandelroutekaarten zijn verkrijgbaar in het infopunt in het kasteel. Tip: halverwege de route ligt een mooie picnic-plaats.

Ganzenpad_wandelkaart_brabants_landschap

Geo-caching Tongelaar

5 km. lange wandeltocht over het landgoed, met foto's en codes om te kraken. Klik hier om de speurtocht uit te draaien. Het kan zijn dat je je eerst moet aanmelden bij geocaching.com voordat je deze kan zien.

Foodwalk Tongelaar

Plukroute van 6,3 km vanuit het kasteel. Pluk in het voorjaar blaadjes van de meidoorn voor de aardappelsalade, in het najaar rozenbottels voor de pizza, sappige peren voor een tarte tatin of hazelnoten voor koekjes of nougat. Maak brandnetelsoep, dovennetel-lasagna, gado-gado of pesto met zevenblad, muursalade, wilde kruidenboter met hondsdraf, brandewijn van boerenwormkruid of sleedoorn.
Klik hier om de wandelroute te bekijken en printen >>

Fietsroutes

Tongelaars knooppunten-fietskaartje:

fietsroute_tongelaar_LandVanCuijk

Fietsroute Beerse Maasroute

De Beerse Maasroute is 38 km en loopt o.a. door Cuijk en Grave
Klik hier om de fietsroute te bekijken en printen >>

 

t Broek en Raamvallei route (34,8 km)

Kasteel Tongelaar ligt aan de 't Broek en Raamvallei route tussen knooppunt 20 ( Richting knooppunt 11 volgen, komt langs Kasteel Tongelaar ) en knooppunt 21.

Millse kerkdorpen fietsroute

Mooie fietsroute van 39 km door Mill en alle kerkdorpen (Langenboom - Sint Hubert - Wilbertoord) Start - Finish bij Kasteel Tongelaar. Klik hier om de fietsroute te bekijken en printen >> Millse kerkdorpen fietsroute

Pareltjes op Platteland Fietsroute

Deze flinke route van VisitBrabant (88 km.) gaat langs de allermooiste plekjes die het Verrassende Platteland van Cuijk te bieden heeft. De route heeft Kasteel Tongelaar als start- en eindpunt en is erg geschikt om in 2 dagen te fietsen. De leukste 10 overnachtingsadresjes staan ook op de site vermeld. Bekijk de hele route en fietskaart hier.

Contact

Tongelaar 12, 5451 HS Mill

Tel: 06 - 46 07 00 01
E-mail: info@smaakmakersmill.nl

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, dan houden we je op de hoogte van onze activiteiten!

Nieuws