• Maak uw keuze

Dag van het Kasteel
Wanneer? 21/05/2018

Wat? Dag van het Kasteel

Tweede Pinksterdag 21 mei: landelijke Dag van het Kasteel

We gaan terug in de tijd! Tijdens de landelijke Dag van het Kasteel kunnen kinderen stoere workshops volgen, zoals zelf vuur maken, je eigen zwaard en schild maken of broodjes bakken in het historische bakhuisje. Er zijn huifkartochten, muziek van the Feliciano's en kasteelbrouwerij de Blauwe Knoop is open ter bezichtiging.

Jeugtoneelvereninging Miamtoca geeft korte voorstellingen over de geschiedenis van Kasteel Tongelaar en Heemkundekring Myllesheem vertelt middels een maquette en kleine expositie over de tijd van de Noormannen, toen Tongelaar nog een motteburcht was.

En de Vikingen komen!
In de middag slaan de Vikingen hun kamp op rondom een centraal vuur bij het kasteel. Maak mee hoe Vikingen duizend jaar geleden leefden en hun ambachten uitvoerden. In traditionele kleding laat deze Viking-familie zien hoe het dagelijks leven er uit zag en mag je zelf misschien ook meehelpen.

Openingstijden van het kasteel: 10:00-18:00 uur. Entree gratis.
Voor het volgen van de workshops wordt een kleine vergoeding gevraagd:

Workshop vuur maken met vuursteen en vuurslag
Een vuurtje is tegenwoordig snel gemaakt met behulp van een aansteker of lucifers. Zo gemakkelijk ging het echter niet altijd! Doe een stap terug in de tijd en leer in deze workshop hoe je een vuur maakt zoals men dat in de middeleeuwen deed. Bjorn Gerrits neemt je mee het veld in en vertelt je alles over dit oer-ritueel. Kinderen vanaf 7 jaar mogen onder begeleiding van een ouder mee. € 5,00 p.p.

Rondje huifkar: € 2,00

Broodjes bakken in het oude bakhuisje: € 1,00

Zwaard en schild maken: € 5,00

Miamtoca toneelvoorstelling ‘Wat is waar op Tongelaar?’
uitvoeringen om 11:00uur, 13:00uur en 15:00uur € 2,00
Voorverkoop bij Schipperheijn en Kasteel Tongelaar

 

Contact

Tongelaar 12, 5451 HS Mill

Tel: 06 - 46 07 00 01
E-mail: info@smaakmakersmill.nl

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, dan houden we je op de hoogte van onze activiteiten!

Nieuws