• Maak uw keuze

Dag van het Kasteel
Wanneer? 10/06/2019

Wat? Dag van het Kasteel

Tweede Pinksterdag: landelijke Dag van het Kasteel

Kasteel Tongelaar gaat terug in de tijd tijdens ‘Dag van het Kasteel’.

Maandag 10 juni, tweede Pinksterdag, wordt voor de twaalfde keer de landelijke Dag van het Kasteel georganiseerd. Het thema op Tongelaar dit jaar is ‘Middeleeuwen’. Een bijzondere tijd waarin Tongelaar in handen was van de beroemde ridder en graaf Floris de Vijfde. Hij leefde in de dertiende eeuw en gebruikte het kasteel om zijn soldaten in te kwartieren.

Middeleeuwse markt en ambachten
Waan jezelf terug in de tijd van Floris de Vijfde tijdens de Dag van het Kasteel. Op 10 juni zullen rondom het kasteel diverse kraampjes en ambachtslui staan zoals een korvenvlechter, imker, tingieter en spinster. Kijk hoe een ruige smid zijn werk staat te doen bij de kasteelpoort of koop draken-eieren en toverstokken bij één van de kraampjes.

Stoere kinderactiviteiten
Voor de kinderen zijn weer allemaal leuke activiteiten georganiseerd. Zo kun je bij het Kruidenvrouwtje broodjes bakken boven een vuurtje en leren hoe je kruidenthee maakt of je eigen vuurtje. Op de schermzolder leer je middeleeuws weven op een groot rond weefgetouw. Wat je maakt mag je natuurlijk mee naar huis nemen. Er staan twee reuzen-katapulten waarmee je mag proberen een kasteelmuur om te gooien. Zoals de ridders dat vroeger ook deden.

Schuif-maar-aan-tafels & BBQ XL
Chef Hans maakt op het binnenplein een Breugheliaans Banket vol lekkere lunch-gerechten en hapjes. Er is o.a. soep uit de driepoot en Pulled pork van de XL Smoker. De jongens van Kasteelbrouwerij de Blauwe Knoop zorgen voor lekkere speciaalbiertjes. Schuif maar aan, want er is ook nog fantastische live muziek die dag:

Verbraak en Van Bijnen 
Muliti-instrumentalisten Verbraak en Van Bijnen brengen een mix van Bluegrass, New Orleans en blues naar Kasteel Tongelaar op tweede Pinksterdag. Denk Ry Cooder, Willie Nelson en Louis Armstrong met banjo, een creamy sousafoon en draai-urgel. Wij kijken uit naar de mariachi-trompet onder de oude beuk van het binnenplein! Verbraak en Van Bijnen spelen tussen 13 en 17 uur.

Het wordt hoe dan ook een heerlijke dag!

Openingstijden van het kasteel: 10:00-18:00 uur. Entree gratis.
De markt en het programma eindigen om 17:00 uur.
Voor de kinderactiviteiten wordt een kleine vergoeding gevraagd.
Meer info over het programma, de kosten van de workshops, reserveren en tijden volgen binnenkort.

Meer weten over de historie van Kasteel Tongelaar? Bezoek het infocentrum van heemkundekring Myllesheem naast de toren of kijk hier.

 

Contact

Tongelaar 12, 5451 HS Mill

Tel: 06 - 46 07 00 01
E-mail: info@smaakmakersmill.nl

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, dan houden we je op de hoogte van onze activiteiten!

Nieuws