• Maak uw keuze

Rondje Tongelaar
Wanneer? 23/08/2020

Wat? Rondje Tongelaar

Reserveren verplicht

Op pad met de natuurgids!

Iedere vierde zondag van de maand vertrekt er om 10.00 uur een gratis wandeling met een deskundige gids op Landgoed Tongelaar met een wisselend thema. Breng de verrekijker maar mee! Je weet immers nooit of we een vos of ree in het veld kunnen bewonderen.

Informatiepunt 
‘Rondje Tongelaar’ duurt ongeveer 1,5 uur en begint en eindigt bij Kasteel Tongelaar waarin Brabants Landschap een informatiepunt heeft ingericht. Hier zijn wandel- en fietsroutes verkrijgbaar. Het informatiepunt is op dit moment vanwege Corona-maatregelen niet geopend, maar vraag aan de gastvrouw/heer van het kasteel om de routes. Zij helpen je graag.

Start
Zondag 26 juli 2020 om 10.00 uur bij de poort van Kasteel Tongelaar te Mill.
De wandeling gaat ook over drassige paden en is niet rolstoelvriendelijk. Honden zijn (mits vriendelijk en goed aangelijnd) ook welkom.

Adres: Kasteel Tongelaar, Tongelaar 12 in Mill
Autonavigatie: Hoogedijk Mill invoeren!
Parkeren: op de grote parkeerplaats voor de brug, van daar is het nog 500 meter wandelen naar het kasteel.

Reserveren voor de wandeling
www.brabantslandschap.nl/actueel/activiteiten of mail: website@brabantslandschap.nl

Goei Leven Lunch
Na afloop van de wandeling serveren wij voor de liefhebbers een Goei Leven lunch: Soep van de Dag, zuurdesembrood van Teun “de Bakker van Hier” en koffie of thee voor € 6,- (normaal € 7,75). Kasteel Tongelaar en Brabants Landschap zijn trots ambassadeur van Een Goei Leven Land van Cuijk dat eerlijk en heerlijk eten met producten uit de regio centraal stelt. Reserveren voor de lunch is niet nodig.

Tongelaar, land van das en burcht

Op het landgoed Tongelaar wonen een 50 tal dassen. Das is het gemoedelijkste dier in Brabant. Maar je krijg ze moeilijk te zien overdag. De das is een dier van de schemer en nacht maar er zijn wel veel sporen te vinden. Dat zijn wissels (de vaste paden waarover de dassen lopen), mestputjes, graafsporen en haren in het prikkeldraad. Ook zijn er dassenburchten te zien. Op landgoed Tongelaar wordt met het beheer in grote mate rekening gehouden met dit dier. De landbouw is biologisch (geen gif) en het grasland wordt alleen bemest met ruige stalmest. Door dit beleid vinden de dassen heel veel regenwormen in de grond en dat is dan ook het lievelingskostje van de das. Verder kunnen de dassen zich ook te goed doen aan de gevallen appels uit de boomgaard en aan de bessen van de speciaal voor deze dieren aangeplante besdragende heesters Tijdens de wandeling vertellen de gidsen u niet alleen over de das maar ook over het kasteel, de invloed van het water en de geschiedenis van dit landgoed.

Contact

Tongelaar 12, 5451 HS Mill

Tel: 06 - 46 07 00 01
E-mail: info@smaakmakersmill.nl

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, dan houden we je op de hoogte van onze activiteiten!

Nieuws


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5) in Unknown on line 0