• Maak uw keuze

Rondje Tongelaar
Wanneer? 25/10/2020

Wat? Rondje Tongelaar

GEANNULEERD

Geannuleerd
Op pad met de natuurgids!

Iedere vierde zondag van de maand vertrekt er om 10.00 uur een gratis wandeling met een deskundige gids op Landgoed Tongelaar met een wisselend thema. Deze keer gaat het over de herfst. De natuur bereid zich op voor de naderende winter. Er gebeurt veel meer dan alleen het verkleuren en vallen van de blaadjes en de verschijning van paddenstoelen! Hoe zorgen planten en dieren ervoor de winter goed door te komen en in de lente weer paraat te zijn? Breng de verrekijker maar mee! Je weet immers nooit of we een vos of ree in het veld kunnen bewonderen.

Start
Zondag 25 oktober 2020 om 10.00 uur bij de poort van Kasteel Tongelaar te Mill. ‘Rondje Tongelaar’ duurt ongeveer 2 uur. De wandeling gaat over drassige paden en is niet rolstoelvriendelijk. Honden zijn (mits vriendelijk en goed aangelijnd) ook welkom.

Adres: Kasteel Tongelaar, Tongelaar 12 in Mill
Autonavigatie: Hoogedijk Mill invoeren!
Parkeren: op de grote parkeerplaats voor de brug, van daar is het nog 500 meter wandelen naar het kasteel.

Reserveren voor de wandeling
Volg de link https://www.brabantslandschap.nl/actueel/activiteiten/rondje-tongelaar of mail: website@brabantslandschap.nl

 

Tongelaar, land van das en burcht

Op het landgoed Tongelaar wonen een 50 tal dassen. Das is het gemoedelijkste dier in Brabant. Maar je krijg ze moeilijk te zien overdag. De das is een dier van de schemer en nacht maar er zijn wel veel sporen te vinden. Dat zijn wissels (de vaste paden waarover de dassen lopen), mestputjes, graafsporen en haren in het prikkeldraad. Ook zijn er dassenburchten te zien. Op landgoed Tongelaar wordt met het beheer in grote mate rekening gehouden met dit dier. De landbouw is biologisch (geen gif) en het grasland wordt alleen bemest met ruige stalmest. Door dit beleid vinden de dassen heel veel regenwormen in de grond en dat is dan ook het lievelingskostje van de das. Verder kunnen de dassen zich ook te goed doen aan de gevallen appels uit de boomgaard en aan de bessen van de speciaal voor deze dieren aangeplante besdragende heesters Tijdens de wandeling vertellen de gidsen u niet alleen over de das maar ook over het kasteel, de invloed van het water en de geschiedenis van dit landgoed.

Contact

Tongelaar 12, 5451 HS Mill

Tel: 06 - 46 07 00 01
E-mail: info@smaakmakersmill.nl

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, dan houden we je op de hoogte van onze activiteiten!

    Op dit moment zijn er nog geen evenementen bekend. Hou onze website in de gaten!

Nieuws