• Maak uw keuze

Pluk & Oogstfeest
Wanneer? 15/10/2017

Wat? Pluk & Oogstfeest

15 oktober vieren we het begin van de herfst met een Pluk & Oogstfeest!

Om de herfst te verwelkomen is Kasteel Tongelaar in de ‘Week van het Landschap’ een hele zondag lang het decor voor een culinair oogstfeest, met eerlijk en lokaal eten, een Smaakmarkt van producenten uit de regio, wildpluk-wandelingen en live-cooking (van geroosterd zwijn tot paddestoelenrisotto). Bierbrouwerij de Blauwe Knoop is gastheer van de Speciaalbier-proeverij, de imker vertelt over de bijtjes van Tongelaar en op het binnenplein kun je kastanjes poffen boven een vuurtje.

Brabants Landschap, beheerder van het landgoed geeft minicollege’s over de fruitteelt en natuur op Tongelaar in de oude boomgaard. Kinderen mogen daar zelf fruit plukken en appelmoes maken of spelen in het Speelbosje. Ook kunnen zij natuurknutselen, creatieve workshops volgen of een ritje maken op de pony. Stef Goossens van de Tienmorgen komt met zijn knuffelkoe en kampeerboerderij ‘de Kreitsberg’ uit Zeeland brengt ezeltjes mee. 

Op de Smaakmarkt staan meer dan 50 kraampjes met eerlijke produkten uit de regio. In de ZLTO-kennisweide leer je alles over 'boeren' anno nu en over de keukenrevolutie 'Een Goei Leven' van het Land van Cuijk. Het historische bakhuisje wordt in gebruik door de bakker en in het kasteel is een tentoonstelling over de fruitplukkers van Jonker Fris met oude foto’s.

The Feliciano’s komen muziek maken en de hele dag door kun je heerlijk eten van het 'Buffet des overvloeds' op het binnenplein (bij slecht weer in the Barn).

Zondag, 15 okt 2017 11:00 – 18:00 (tijden onder voorbehoud)
Je kunt niet reserveren, het Pluk & Oogstfeest is een gratis Herfst-festival en iedereen is welkom.

Wil je deelnemen aan het Pluk & Oogstfeest, de Smaakmarkt of meer info; mail Ingeborg: kasteeltongelaar@gmail.com

 

 

Contact

Tongelaar 12, 5451 HS Mill

Tel: 06 - 46 07 00 01
E-mail: info@smaakmakersmill.nl

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, dan houden we je op de hoogte van onze activiteiten!

Nieuws