• Maak uw keuze

Valentijnfilms top 25

Valentijnfilms top 25

In onze Valentijn dinerbox zitten allemaal leuke extra's, waaronder een Spotify-zwijmellijstje, menukaartjes, kadootjes van onze lievelingsleveranciers Berends Bloemsierkunst en Gerlinde Bakt én een overzicht met de 25 meest romantische films ever! Wij wensen je een superfijn avondje.

xxx Team Tongelaar

 

VALENTIJN TOP 25

1. Amélie
2001 IMDb • 8,3
Amélie (Audrey Tautou) is een onschuldig en naïef meisje in Parijs met haar eigen gevoel voor rechtvaardigheid. Ze besluit de mensen om haar heen te helpen en ondertussen ontdekt ze liefde. Met de legendarische soundtrack van Yann Tiersen. (iTunes en Pathé thuis) 

2. La La Land
2016 IMDb • 8,0
Tijdens hun carrière in Los Angeles worden een pianist en een actrice verliefd terwijl ze proberen hun ambities voor de toekomst te verzoenen. Met Ryan Gosling en Emma Stone. (Netflix, iTunes, Ziggo On Demand of Pathé thuis) 

3. The Fault in Our Stars
2014 IMDb • 8,0
Twee tieners met een heftige ziekte beginnen aan een levensbevestigende reis om een ​​teruggetrokken auteur in Amsterdam te bezoeken. Met Laura Dern als moeder en Willem Dafoe als Nederlandse schrijver. (Disney+, iTunes, Ziggo On Demand en Pathé thuis)

4. Her
2013 IMDb • 8,0
In een nabije toekomst ontwikkelt een eenzame schrijver een onwaarschijnlijke relatie met een besturingssysteem dat is ontworpen om aan al zijn behoeften te voldoen. Met Joaquin Phoenix en de stem van Scarlett Johansson. (Pathé thuis, Videoland, CineMember en iTunes)

5. Call Me by Your Name
2017 IMDb • 7,9
Elio kijkt uit naar weer een luie zomer in de villa van zijn ouders op het prachtige en rustige Italiaanse platteland. Dan arriveert Oliver, een knappe Amerikaanse onderzoeksassistent die naar Italië komt om samen te werken met Elio’s geleerde vader. Er ontstaat een plotselinge en heftige romance tussen de twee. Met Timothée Chalament. (Netflix, iTunes en Pathé thuis)

6. Marriage Story
2019 IMDb • 7,9
Noah Baumbachs indringende en medelevende kijk op het uiteenvallen van een huwelijk en een gezin dat bij elkaar blijft. Met Adam Driver en Scarlett Johansson. (Netflix)

7. The Notebook
2004 IMDb • 7,8
Een arme maar gepassioneerde jongeman wordt verliefd op een rijke jonge vrouw, wat haar een gevoel van vrijheid geeft, maar ze worden al snel gescheiden vanwege hun sociale verschillen. (Netflix en Pathé thuis)

8. About Time
2013 IMDb • 7,8
De 21-jarige Tim ontdekt dat hij kan tijdreizen. Hij wordt verliefd op de mooie, maar onzekere Mary. Om haar voor zich te winnen, maakt hij gebruik van zijn gave. Dit heeft alleen ook nadelige gevolgen. (Netflix, iTunes en Pathé thuis)

9. Atonement
2007 IMDb • 7,8
De dertienjarige beginnende schrijver Briony Tallis verandert onherroepelijk de loop van verschillende levens wanneer ze de minnaar van haar oudere zus beschuldigt van een misdaad die hij niet heeft begaan. (Pathé thuis en iTunes)

10. Brokeback Mountain
2005 IMDb • 7,7
Het verhaal van een verboden en geheimzinnige relatie tussen twee cowboys (Jake Gyllenhaal en Heath Ledger) en hun levens door de jaren heen. Geschreven door Annie Proulx en winnaar van 3 Oscars. (Pathé thuis)

11. 500 Days of Summer
2009 IMDb • 7,7
Een ongebruikelijke romantische komedie over een vrouw die niet gelooft dat ware liefde bestaat, en de jonge man die voor haar valt. (iTunes en Pathé thuis)

12. Silver Linings Playbook
2012 IMDb • 7,7
Met Bradley Cooper en Jennifer Lawrence in de hoofdrol. Na een periode in een psychiatrische inrichting trekt de voormalige leraar Pat Solitano weer in bij zijn ouders en probeert hij zich te verzoenen met zijn ex-vrouw. Het wordt uitdagender wanneer Pat Tiffany ontmoet, een mysterieus meisje met eigen problemen. (Pathé thuis)

13. Moulin Rouge
2001 IMDb • 7,6
Over de top musicalfilm van Baz Luhrmann met een zingende Nicole Kidman en Ewan McGregor in de hoofdrollen. Een dichter valt voor een mooie courtisane die een jaloerse hertog begeert tegen het decor van Parijs in 1899. (iTunes en Pathé thuis)

14. A Star is Born
2018 IMDb • 7,6
Jackson Maine ontdekt en wordt verliefd op, de onbekende, worstelende artiest Ally. Ze heeft haar droom om het te maken in de muziek business zo goed als opgegeven, tot Jackson haar aanmoedigt haar plek in de spotlights op te eisen. Bradley Cooper en Lady Gaga. (Netflix, Ziggo On Demand, iTunes en Pathé thuis)

15. Love Actually
2003 IMDb • 7,6
Klassieker met o.a. Hugh Grant en Colin Firth. Volgt de levens van acht heel verschillende stellen die met hun liefdesleven omgaan in verschillende losjes met elkaar verbonden verhalen die zich allemaal afspelen tijdens een hectische maand voor Kerstmis in Londen, Engeland. (Videoland, iTunes en Pathé thuis)

16. Love, Simon
2018 IMDb • 7,6
Iedereen verdient de ware liefde. Maar voor de zeventienjarige Simon Spier (Nick Robinson) is het net iets ingewikkelder: hij moet zijn familie en vrienden nog vertellen dat hij homoseksueel is én hij weet niet wie de anonieme klasgenoot is op wie hij online verliefd is geworden. Het oplossen van beide kwesties blijkt hilarisch, angstaanjagend en zet zijn leven totaal op zijn kon zien. (iTunes en Pathé thuis)

17. Legends of the Fall
1994 IMDb • 7,6
Romantiek in een oorlogsdrama: aan het begin van de 20e eeuw worden drie broers en hun vader die in de afgelegen wildernis van Montana wonen, getroffen door verraad, geschiedenis, liefde, natuur en oorlog. Met Anthony Hopkins en Brad Pitt. (Netflix, iTunes en Pathé thuis)

18. Crazy, Stupid, Love
2011 IMDb • 7,4
Het leven van een echtgenoot van middelbare leeftijd verandert ingrijpend wanneer zijn vrouw hem om een ​​scheiding vraagt. Zijn avonden besteed hij vervolgens eenzaam aan de bar totdat player Jacob hem onder zijn hoede neemt om hem te helpen over zijn liefdesverdriet heen te komen. (Ziggo On Demand, iTunes en Pathé thuis)

19. Chocolat
2000 IMDb • 7,2
Een vrouw en haar dochter openen een chocolaterie in een klein Frans dorpje dat de rigide moraal van de gemeenschap door elkaar schudt. Met Juliette Binoche en Johnny Depp. (Pathé thuis en Cinetree)

20. The Age of Adaline
2015 IMDb • 7,2
Een jonge vrouw, geboren aan het begin van de 20e eeuw, raakt leeftijdloos na een ongeval. Na vele eenzame jaren ontmoet ze een man die het eeuwige leven waarin ze zich heeft gevestigd, gecompliceerd maakt. Met onze eigen Michiel Huisman. (Netflix, iTunes en Pathé thuis)

21. Notting Hill 
1999 IMDb • 7,1
Anna Scott (Julia Roberts) is de beroemdste en meest begeerde filmster ter wereld. William Thacker (Hugh Grant) is de eigenaar van een slechtlopende reisboekenwinkel in Notting Hill. Als Anna's en Williams paden elkaar onverwacht kruisen, is romantiek wel het laatste waaraan ze denken. (Videoland, iTunes en Pathé thuis)

22. Four Weddings and a Funeral
1994 IMBd • 7,1
Tijdens vijf sociale gelegenheden moet een toegewijde vrijgezel er rekening mee houden dat hij misschien de liefde heeft ontdekt. Klassieker met Hugh Grant en Andie McDowell. (Videoland, iTunes en Pathé thuis)

23. Dirty Dancing
1987 IMBd • 7,0
Frances "Baby" Houseman (Jennifer Grey) brengt de zomer door in een Catskills-resort met haar gezin en wordt verliefd op de dansinstructeur van het kamp, ​​Johnny Castle (Patrick Swayze). (Netflix, iTunes en Pathé thuis)

24. The Holiday
2006 IMDb • 6,9
Twee vrouwen die kampen met mannenproblemen ruilen van huis in elkaars land, waar ze elk een lokale man ontmoeten en verliefd worden. (Netflix, iTunes, Videoland en Pathé thuis)

25. Romeo + Juliet
1996 IMDb • 6,7
Het beroemde toneelstuk van Shakespeare is geüpdatet naar de hippe moderne buitenwijk Verona inclusief  de oorspronkelijke dialogen! Met een piepjonge Claire Danes en Leonardo di Caprio. (iTunes en Pathé thuis)

www.kasteeltongelaar.nl

Geschreven op: 29/1

Contact

Tongelaar 12, 5451 HS Mill

Tel: 06 - 46 07 00 01
E-mail: info@smaakmakersmill.nl

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, dan houden we je op de hoogte van onze activiteiten!

Nieuws