• Maak uw keuze

Ecologische landbouw tijdens Rondje Tongelaar

Ecologische landbouw tijdens Rondje Tongelaar

Zondag 24 april gaan we weer op pad met onze natuurgids Jan van Haare. Het thema deze keer is ecologische landbouw; een interessant thema in deze tijd.

De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn al in volle gang. Gewassen worden ingezaaid en percelen zaaibaar gemaakt. Op Tongelaar wordt vooral biologisch graan en lupine verbouwd. Maar ook pompoenen en krieltjes. Het graan van Tongelaar gaat naar de graanpletterij van Meesters van de Halm in Heeswijk Dinther. Zij maken er de lekkerste muesli en granola van. De route van dik 5 km. gaat ook langs het Peelkanaal en de Lage Raam; hier zal aandacht zijn voor de flora en fauna die we tegenkomen.

Aan het einde van de wandeling komen we terug op Kasteel Tongelaar waar je nog een bezoek kan brengen aan het informatiepunt van Brabants Landschap in de toren. Voor deelnemers aan de wandeling serveren we in het kasteel ‘Goei Leven’-soep met brood en koffie of thee met korting.

Start:
Zondag 24 april 2022 om 10 uur bij de poort van Kasteel Tongelaar te Mill. ‘Rondje Tongelaar’ duurt ongeveer 2 uur. Honden zijn (mits vriendelijk en goed aangelijnd) ook welkom.

Adres:
Kasteel Tongelaar, Tongelaar 12 in Mill
Autonavigatie: Hoogedijk Mill invoeren!
Parkeren: op de grote parkeerplaats voor de brug, van daar is het nog 500 meter wandelen naar het kasteel. Reserveren voor de wandeling kan bij Brabants Landschap.

Geschreven op: 6/4

Contact

Tongelaar 12, 5451 HS Mill

Tel: 06 - 46 07 00 01
E-mail: info@smaakmakersmill.nl

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, dan houden we je op de hoogte van onze activiteiten!

Nieuws