• Maak uw keuze

Natuurfeest zoekt versterking!

Natuurfeest zoekt versterking!

Op zondag 23 oktober 2022 wordt voor de tweede keer Natuurfeest Tongelaar georganiseerd: een educatieve natuurdag voor het hele gezin. Vorig jaar waren er 250 kinderen tussen de 4 en 12 jaar die een topdag hadden op Natuurfeest Tongelaar. Dit jaar willen we nog meer kinderen op een creatieve manier kennis laten maken met natuur. Dat lukt niet zonder de hulp van een enthousiast team. Draag jij de natuur een warm hart toe en wil jij meedoen aan één van de mooiste feestje van het Land van Cuijk? Neem dan contact op met de organisatie: mail@ingeborgvriends.nl - www.natuurfeesttongelaar.nl

Het programma
Samen met IVN en Brabants Landschap worden in de boomgaard en weides leuke buitenactiviteiten georganiseerd zoals paddenstoelen bingo, een herfst-struintocht met de Avonturenboswachter, natuurfotografie workshop, boomklimmen, slootjes scheppen, insectenhotels en dromenvangers maken en er is een heuse kinderuniversiteit met mini-colleges van de Natuurprofessor. Scouting Grave maakt een parcours in het Speelbos en Chef kok Martien Bos van het Smaakcentrum gaat in het Kooktheater minipizza’s bakken met de kinderen, van meel van het graan van Tongelaar.

Creatief plein
Op het creatieve plein kunnen kids aan de slag met zelfgemaakt houtskool en verf van natuurlijke pigmenten. Maar ook mobiles maken van wilgentakjes en zelf gevonden natuurschatten. Er zijn Maas-keitjes om te beschilderen, rivierklei om vogeltjes te boetseren en je leert zelf vuur maken en broodjes bakken bij het bushcraft-kamp. Het terras is de hele dag open met fijne kampvuurmuziek van La Bande Dessinée.

Praktische info
Opbouwen, decoreren/styling, knutselactiviteiten begeleiden, gidsen,  koken, bakken, koffie en broodjes rondbrengen, mensen informeren, tickets afstempelen, er is van alles te doen. Laat vooral weten wat je leuk vindt. Natuurfeest Tongelaar is zondag 23 oktober 2022 (de eerste zondag van de herfstvakantie) van 11 tot 17 uur. Dankzij een bijdrage van Dik Groen Fonds kunnen ook dit jaar weer 50 kinderen waarvan de ouders het niet zo breed hebben gratis meedoen. 

www.natuurfeesttongelaar.nl

Natuurfeest Tongelaar wordt georganiseerd door vrijwilligers van Brabants Landschap, OntdekMill en Kasteel Tongelaar met hulp van het Smaakcentrum, Een Goei Leven, IVN en Scouting Grave.

 

Geschreven op: 5/9

Contact

Tongelaar 12, 5451 HS Mill

Tel: 06 - 46 07 00 01
E-mail: info@smaakmakersmill.nl

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, dan houden we je op de hoogte van onze activiteiten!

Nieuws