• Maak uw keuze

Kasteel Tongelaar opnieuw ‘bewoond’

Kasteel Tongelaar opnieuw ‘bewoond’

Met ingang van 1 januari krijgen Hans van der Steijn & Emil Minten van Smaakmakers Mill de sleutel van Kasteel Tongelaar van het Brabants Landschap om het stokje over te nemen van Keizer Culinair. Zij hebben grote plannen voor kasteel Tongelaar, wat midden op het gelijknamige landgoed in Mill ligt.

In hun projectplan zijn door Smaakmakers de missie, visie en focuspunten voor de komende vijf jaar uitgestippeld. Doel is om binnen vijf jaar 6 dagen in de week open te zijn met een klein museum, galerie, een moestuin, kleine boerderijdieren, een koffiehuisje/lunchroom en veldwinkel en als startpunt voor wandel- en fietstochten. Kasteel Tongelaar zal het Bourgondische hart van Oost-Brabant worden.

De toren van het kasteel is een informatiepunt van Brabants Landschap en heemkundekring Myllesheem richt een permanente tentoonstelling in over de geschiedenis van het kasteel, deze zijn straks elke zater- en zondagmiddag geopend. Hier krijgen bezoekers een kijkje in het leven van das en ree, kraai en vleermuis en de natuur en geschiedenis van het landgoed. Het kasteel is een officiële trouwlocatie waar je 7 dagen per week het jawoord kunt geven. Buiten of binnen. Je receptie, diner of feest kan in de prachtige oude boerderijschuur, in het balzaaltje of buiten in de velden, het historische perenlaantje of op het binnenplein. In boerderij 'De Benedenhof' kunnen max. 12 personen overnachten. Ingeborg Vriends zal vanaf maart op kasteel Tongelaar de concerten, educatieve wandelingen, exposities, evenementen en kunstzinnige en culinaire workshops organiseren.

Geschreven op: 23/12

Contact

Tongelaar 12, 5451 HS Mill

Tel: 06 - 46 07 00 01
E-mail: info@smaakmakersmill.nl

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, dan houden we je op de hoogte van onze activiteiten!

Nieuws