• Maak uw keuze

Vierdaagse Nijmegen dit jaar over Tongelaar

Vierdaagse Nijmegen dit jaar over Tongelaar

De officiële wandelroute van de 100ste Nijmeegse Vierdaagse loopt in 2016 ook door de gemeente Mill en Sint Hubert. Dat heeft de Stichting DE 4DAAGSE donderdag 26 november aan de gemeente laten weten. In 2016 wordt ter gelegenheid van de 100ste editie van de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen eenmalig de (oude) 55 kilometer-afstand in het wandelschema opgenomen. Een deel van de route loopt door het centrum van Mill, door de Raamvallei en over het landgoed Tongelaar. Samen met eigenaar Brabants Landschap wordt bekeken hoe de deels onverharde wegen aan de kwaliteitseisen van de organisatie kunnen voldoen. Kasteel Tongelaar zelf zal ingericht worden als eerste hulp-post voor de wandelaars.

De gemeente Mill en Sint Hubert treden op korte termijn in overleg met alle andere betrokken partijen, zoals Brabants Landschap (eigenaar van de wegen en paden die opgeknapt moeten worden), Rijkswaterstaat, politie en provincie (om de omleidings- en calamiteitenroutes in beeld te brengen) en de gemeenten Cuijk en Grave (voor de logistieke afstemming van het extra aantal wandelaars). Daarnaast krijgen de aspecten veiligheid, afstemming met andere evenementen en initiatieven rond de Vierdaagse en het vergunningentraject de komende periode volop aandacht. Ondertussen zijn er vertegenwoordigers van diverse partijen uit de gemeente, zoals OntdekMill, in overleg om te zien welke activiteiten er georganiseerd kunnen worden rond deze doortocht van de 100e Vierdaagse.

De Stichting DE 4DAAGSE heeft aangegeven dat het aantal inschrijvingen voor de 55 kilometer-afstand in april 2016 definitief bekend zal zijn. De extra lus van 5 kilometer zal o.a. lopen via Grave, Escharen, Rotscheweg/Bordscheweg, Meisevoort, Tongelaar, Vaardijk/Molendijk, Karstraat, door de Hoogstraat, Kerkstraat, Burgemeester Verstraatenlaan en Schoolstraat om zo weer de Beerseweg op te gaan richting Beers.

Geschreven op: 23/12

Contact

Tongelaar 12, 5451 HS Mill

Tel: 06 - 46 07 00 01
E-mail: info@smaakmakersmill.nl

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, dan houden we je op de hoogte van onze activiteiten!

Nieuws